Alkalmi ruha kölcsönzés

A nagy kérdés: megvegyem vagy kölcsönözzem?
Mindenki életében vannak olyan események, alkalmak, amikor egyrészt úgy szólván kötelező, másrészt jól is esik elegánsabbá válni, mint amilyenek a hétköznapokban vagyunk.
Az alkalmi ruha kölcsönzés lehetővé teszi számunkra, hogy hercegnőkké, dívákká váljunk. Teljesen érthető, hogy nem lapulnak minden hölgy szekrényében nagyestélyik, a férfiakéban pedig szmokingok. Azonban ha egy bálra, esküvőre, elegánsabb fogadásra, vagy szalagavatóra vagyunk hivatalosak, akkor ki kell tennünk magunkért, hiszen ilyen rendezvények esetén elvárt az oda illő öltözet.

brad és angelina

Az alkalmi ruha kölcsönzés előnyei:

  • Előfordulhat, hogy anyagilag jobban járunk, mint ha veszünk/varratunk egy újat
  • Rengeteg szalon nyújtja ezt a szolgáltatást országszerte

Az alkalmi ruha kölcsönzés hátrányai:

  • Nem az igazi, ha egyediek szeretnénk lenni
  • Időben kell gondolkodni, mert a legjobb darabokat hamar elkapkodják
  • Nem változtathatunk a ruhán tetszésünk szerint
  • Népszerű, így megeshet, hogy az adott rendezvényen más is éppen azt a ruhát viseli, amit mi
  • Lehet, hogy a számunkra tökéletes ruha már foglalt a kellő időpontban
  • Rengetegen bérelnek, így előfordulhat mérethiány is

ugyanaz a ruha

A báli ruhák, a nagyestélyik, a kisestélyik, a koktélruhák, a szalagavató ruhák, a menyasszonyi ruhák, a menyecske ruhák, az örömanya ruhák, a koszorúslány ruhák és a táncruhák bérlése mind az alkalmi ruha kölcsönzés hatáskörébe tartoznak.

Ha valami nagystílű rendezvényre vagyunk hivatalosak, a meghívón is szerepelni szokott, hogy „megjelenés nagyestélyiben”. Ilyenkor nem kell kétségbe esnünk, a megoldás lehet gyors és egyszerű. Sokan megrettennek a gondolattól, hogy földig, vagy cipő orráig érő ruhába bújjanak, de ez sem ok az ijedtségre. Az ilyen ruha viselésében gyakorlatlanabb hölgyek válasszanak minél egyszerűbb fazont, melyet az anyaga, esése, díszítése tesz elegánssá.

Az alkalmi ruha kölcsönzéssel szemben mi egyértelműen a ruhavásárlásra voksolunk! Bátorítjuk a hölgyeket, hogy szánják rá az összeget (akár az álomruha megvarratására), hiszen ezek a ruhaköltemények örök darabok, nem „romlanak” meg a szekrényünkben évek múltán sem.

nagyestélyik

Ez a blog cikk Grenitzer Nóra írása.

A Makausz divat nem kölcsönöz ruhákat! A képek illusztráció!