Kötött pulóver: vastagon téli, vékonyan tavaszi viselet

A szinte mindennel kombinálható kötött pulóver tökéletes választás, ha a hőmérő higanyszála alacsonyan áll. A kötött pulóverek világa sokszínű, akadnak

 • vékony darabok és
 • egészen vastagok is

Nagyszerű kellékei lehetnek a mindennapjainknak, akár munkába indulunk, akár egy lazább buliba.

Kötött pulóver:vékony

poló

A vékonyabb anyagú kötött pulóverek előnye, hogy akár egész évben viselhetjük, a hideg téli napokon mindenképp bélelt, meleg kabáttal!

Anyagát tekintve készíthetik:

 • pamutból
 • gyapjúból
 • kevert szálból
 • kasmírból
 • műszálból

Hogyan viseljük?

  1. sportosan: nadrággal, sportcipővel
  2. elegánsan: blúzzal, szoknyával, vagy elegáns nadrággal, lehet övvel, elegáns cipővel.
  3. sportosan-elegánsan: farmerrel, megfelelő ékszerekkel, bizsukkal, elegáns cipővel, esetleg blézerrel.

Kötött pulóver: vastag

kardigán

A vastag kötött pulóverek jóval melegebbek, így – hacsak nincs -10°C – nagyszerűen viselhetők bőrkabáttal, amire még akár egy szőrme mellényt is ráhúzhatunk, ha biztosra szeretnénk menni a hideggel szemben.

Anyagát tekintve készíthetik:

 • gyapjúból
 • kasmírból
 • pamutból
 • acrilból
 • vagy ezek keverékéből

Hogyan viseljük a vastag kötött pulóvert?

 1. sportosan: nadrággal, sport cipővel.
 2. elegánsan: gyapjú nadrággal, elegáns kiegészítőkkel.
 3. sportosan-elegánsan: farmerrel, magassarkú csizmával, kiegészítőkkel.

fekete nadrág

A tavasz közeledtével már szeretünk a színesebb ruhadarabokra gondolni. Akik szeretik a zöldet, azoknak jó hír, hogy 2017-ben hódítani fog! A zöldön belül is az élénk árnyalatoké lesz a főszerep. Ilyen többek között a „greenery”, azaz a lombzöld, amit megválasztottak a 2017-es év színének, így bátran vásároljunk gyönyörű élénk zöld kötött pulóvereket!

zold szín

Az amerikai elnökválasztás eredménye nagy port kavart, ám mi most Melania Trump a férje beiktatására választott szettjére szeretnénk kitérni. Tény, hogy rajtuk volt a világ szeme, ennek köszönhetően az új first lady által viselt babakék szín új lendületet kapott. Viseljünk bátran ilyen kötött pulóvereket, hiszen rendkívül finom szín. Vessük csak össze a többi kék árnyalattal! Vegyük a királykéket példának, mely energiát sugárzó szín, és melyhez képest egy babakék kötött pulóver nyugalmat áraszt. A sötétebb kék ruhadarabok akár komorrá változtathatják a külsőnket, míg egy babakék kötött pulóver viselése légies megjelenést biztosít.

Tavaszi pulóver
Minden korosztály bátran viselheti ezt az árnyalatot, hiszen klasszikusan nőies és lágy. A tavalyi év színe a „serenity” kék volt, mely rendkívül sok nő ruhatárába beférkőzte magát.
A babakék szín az arc közelében viselve – akár kendő, sál, vagy magas nyakú kötött pulóver formájában – üde külsőt eredményez!
További pulóverekről szóló bejegyzéseinkért, kattintson ide!

A blog cikkben megjelent képeken lévő ruha darabokat a Makausz divat árusítja a készlet erejéig, aktuális kollekciónkat tekintse meg itt : Makausz divat.