De milyenek is a jó alkalmi ruhák esküvőre, és miért is öltözünk ki egy ilyen eseményre?!

Az esküvő olyan esemény, amelyre valamilyen szinten a vendégek is „nagy nap”-ként gondolnak, hiszen hacsak nem esküvőszervezéssel foglalkozunk, nem mindennapi program. Hónapokkal előtte beírjuk a naptárunkba, és mi nők már jóval előtte elkezdünk gondolkodni, hogy melyik ruhánkat vegyük fel, illetve ha nincs az alaklomhoz illő darabunk, akkor azon, hogy milyet vásároljunk
Amikor alkalmi ruhákat keresünk egy esküvőre, gondolnunk kell arra, hogy megtiszteljük a szeretteinket, de ugyanakkor fontos tudnunk, hogy meghívottként mi csak mellékszereplők vagyunk, így nem illik túl feltűnő ruhát választanunk, tehát az extravagancia mindenképp tabu, ahogy a másik véglet is, azaz a trehány megjelenés kerülendő.

Vannak kifejezetten tilos darabok, amit alkalmi ruhaként nem viselhetünk:

ilyen például a farmer, legyen az bármilyen színű.

Szóba jöhetnek esküvőre:

 • az alkalmi ruhák,
 • kosztümök,
 • kisestélyik,
 • koktélruhák,
 • és akár nagyestélyik is, ha átlagon felül elegáns esküvőre vagyunk hivatalosak.

A legfontosabb alapszabály, amikor alkalmi ruha után nézünk esküvőre

Hogy ne öltözzük túl a menyasszonyt!
Tehát akkor van igazán könnyű dolgunk, ha tudjuk, hogy ő milyen ruhát fog viselni. Hiszen ha rajta rövid menyasszonyi ruha lesz, akkor rendkívül kellemetlenül mutatnánk mi egy nagy estélyiben.

Nem ajánlott alkalmi ruhák esküvőre

 • a fehér,
 • fekete
 • és a piros szín kerülése javasolt a ruhaválasztáskor.

A fehér a menyasszony színe, a fekete a gyászé, a piros pedig a menyecskeruha színe, valamint feltűnőnek is mondható. Fekete alkalmi ruhája általában minden nőnek van, így annak ellenére, hogy nem a legodaillőbb szín, gyakran előfordul az esküvőkön. A piros alkalmi ruha sem feltétlenül „tilos” esküvőre, ha az arával egyeztetünk és tudjuk, hogy más színű menyecskeruhát fog viselni, akkor természetesen megengedett.

Megfelelő színű alkalmi ruhák esküvőre

 1. barack,
 2. kék,
 3. arany,
 4. ezüst,
 5. lazac,
 6. lila,
 7. sárga,
 8. narancssárga,
 9. rózsaszín,
 10. pink,
 11. pasztellszínek,
 12. zöld,
 13. türkiz,
 14. szürke.

  Hosszú alkalmi ruhák esküvőre

  Leginkább nagyszabású esküvőkre ajánlott a maxi fazon, és amint korábban említettük, csak az esetben ideális választás, ha az arán is hosszú, lehetőleg abroncsos esküvői ruha lesz.

  Rövid alkalmi ruhák esküvőre

  Elsősorban a fiatalabb korosztály tagjainak ajánljuk az alábbi modelleket.

  Mintás, többszínű alkalmi ruhák esküvőre

  Ezek a darabok a megfelelőek olyan hölgyek számára, akik bár nem akarják túlszárnyalni a menyasszonyt, mégsem egy teljesen letisztult, egyszínű modellt szeretnének viselni.

  Alkalmi ruhák esküvőre molett testalkatú hölgyeknek

  molett ruhák

  Bőven van választék ebben a kategóriában is, egyáltalán nem kell kétségbe esnünk, ha nem vagyunk nádszál vékonyak. A lent látható A vonalú ruhák rendkívül előnyösek és jól mutatnak az ilyen testalkatú hölgyeken.

A blog cikkben megjelent képeken lévő ruha darabokat a Makausz divat árusítja a készlet erejéig, aktuális kollekciónkat tekintse meg itt : Makausz divat