A koktélruha a legelegánsabb ruha az esküvői, illetve a nagyestélyi ruhákat követően.

A koktélruhát olyan ünnepélyes, rendkívüli alkalmakkor vesszük fel, amikor a megszokott, hétköznap viselt öltözetünktől eltérő módon, elegánsan szeretnénk megjelenni az adott eseményen.

Melyek is ezek az események, vagyis hova vehetjük fel a koktélruhát?

A koktélruha viselete igen széleskörű. Hordhatjuk:

  • színházba,
  • különböző partikon (koktél-partikon),
  • bulikon,
  • ünnepélyes rendezvényeken,
  • fogadásokon,
  • esküvőn (ha meghívottként veszünk részt),
  • de például bálokon is megjelenhetünk benne, amennyiben nem szeretnénk túlzottan feltűnni, vagy éppen nem akarunk vagyonokat kiadni egy nagyestélyire.

Milyen is tulajdonképpen egy koktélruha?

Azt mondhatnánk, hogy a koktélruha leginkább anyagát, illetve szabását tekintve tér el a hétköznapokban viselt ruhadarabjainktól.
Lehet:

  • midi,
  • mini,
  • vagy még hosszabb. Számtalan fazon közül választhatunk, de a térdig vagy kicsivel térd fölé érő szoknyahossz a legjellemzőbb rá.

Letisztult vonalvezetésű, egyenes vonalú fazon.
koktélruhákMindenféle különleges díszítéstől mentes, mondhatnánk egyszerűen elegáns, klasszikus koktélruha, melyet inkább az anyaga tesz ünnepélyessé.
Ajánljuk azoknak a hölgyeknek, akik nem érzik jól magukat egy túlzottan feltűnő, túldíszített, esetleg a szabása miatt is rendkívüli öltözetben.
Alakot kiemelő, testhez simuló, többszínű anyagból készült változat
koktélruhakoktélruha
Leginkább vékony testalkatú, fiatal lányoknak ajánljuk, akik a klasszikus változattól eltérő, mondhatni bevállalósabb koktélruhát szeretnének felvenni.

Mell alatt elvágott, lefelé bővülő, úgynevezett „A-vonalú” koktélruha fazon a kicsit teltebb, molett hölgyeknek a legkedvezőbb.

Derékban karcsúsított, lefelé bővülő fazon, vékony derekú, karcsú hölgyeknek ajánlott, kifejezetten nőies fazon.
rózsaszín koktélruha

Extravagáns koktélruhák

kivágott ruha
A merészebb hölgyek szívesen viselnek különleges alkalmakkor olyan koktélruhát, amely akár anyagát, akár szabását, akár mintázatát-színét tekintve nagyon eltérnek a megszokottól. Egy ilyen koktélruhában valóban ki lehet tűnni a tömegből, fel lehet kelteni a körülöttünk lévők figyelmét.

Az idei év koktélruhája

A 2016-os év divatjára a retro stílus a legjellemzőbb, vagyis időben visszakanyarodtunk a ’70-es évek divatjához. Ennek a divatirányzatnak az egyik legmeghatározóbb jellemzője a nőiesség hangsúlyozása. A ruhák általában derékban szűkítettek, vagyis a figyelem főleg a derékra terelődik, melyet még széles övekkel is kiemelhetünk.
koktélruhák

A képek egy része illusztráció!

A Makausz divat kollekcióját itt tekintheti meg!