Polgári esküvői ruha

A polgári esküvők jóval visszafogottabbnak mondhatók, mint a templomiak, vagy amik külön helyszínen kerülnek megrendezésre. Attól függetlenül, hogy a polgári esküvői ruhák kevésbé nagyszabásúak, a polgári esküvőkre is jellemző az elegancia. Megmutatjuk, hogy egy polgári menyasszony hogyan hozza ki magából a maximumot.
Elképesztő belegondolni, hogy mennyit változott a fehér ruha jelentése az évek folyamán. Emlékezzünk csak vissza! A századforduló környékén még az volt a hétköznapi, ha egy lányt 15 és 18 éves kora között férjhez adtak a szülei, aki addig „nem kelt el”, az gyanúsnak számított. Akkoriban a fehér ruha az ártatlanság, szűziesség jelképe volt. Bátran állíthatom, hogy manapság rendkívül ritka, hogy egy nő érintetlenül menjen férjhez, de a fehér ruha hagyománya továbbra is fennmaradt, sokunk örömére.
A menyasszonyi ruhák jelentősége is óriásit változott az idő múlásával. Míg régen nem kerítettek nagy feneket a dolognak, ma a legtöbb nő élete legszebb ruháját szeretné viselni a nagy napon. Egyre több tervező és ruhaszalon foglalkozik ezen pompás fehér ruhák tervezésével, eladásával, bérbeadásával. Nagy divat a menyasszonyi ruha kölcsönzés, hiszen ezeknek a fényűző daraboknak a megvásárlása iszonyú anyagi vonzattal járhat. A mai menyasszonyok sok fazon és egyre több szín közül válogathatnak.

Kisestélyi és koktélruha mint polgári esküvői ruha

fehér csipke ruha

fehér taft ruha

A polgári esküvői ruhák leginkább abban térnek el a többi esküvői ruhától, hogy kevésbé díszesek és többnyire

  • mini,
  • vagy midi szoknyásak.

Visszafogott hosszú esküvői ruha mint polgári esküvői ruha

fehér sellő ruha

Egy ilyen letisztult maxi fazon is kifogástalan választás lehet, nem kötelező egy rövid szoknyás ruhát választanunk.

Polgári esküvői ruha molett testalkatú hölgyek számára

csipkeruha derékban elvágva

csipkeruha Avonalú

Mi leginkább a képeken látható

  • A-vonalú,
  • illetve mell alatt vágott fazonú ruhákat ajánljuk ezeknek a hölgyeknek.

Extravagáns polgári esküvői ruha

vera wang

extra esküvői ruha

A polgári esküvői ruhák között is egyre bővül a választék, a menyasszonyoknak nem kell kétségbe esniük, hogy esetleg nem találnak az egyéniségükhöz illő darabot, vagy, hogy túl „hétköznapi” lesz a megjelenésük.

A képek illusztrációk, melyen nálunk nem találhatók meg!

Grenitzer Nóra blog cikke. A képeken látható ruhák illusztrációk! Nálunk nem vásárolható meg!

A Makausz divat örömanya ruhákkal és alkalmi ruhákkal foglalkozik, amit itt tekinthet meg .