Karácsonyi sál: vagyis milyen egy jó karácsonyi darab?

Ha Ön is alig várja a karácsonyt, ez a bejegyzés Önnek szól!
Sokak számára a karácsonyra való készülődés nem merül ki az otthonuk díszítgetésében, kedvelik azt, ha a viseletük is tükrözi, hogy ünnepi lázban égnek. Ilyenkor kerülnek elő többek között a karácsonyi sálak. Nem kell azonnal a túl giccses darabokra gondolni, a karácsonyi sálak nem feltétlenül ízléstelenek, vannak köztük kifejezetten divatosak, stílusosak is.

A klasszikus karácsonyi sál

karácsonyi sál

Itt leginkább a legtipikusabb karácsonyi színben pompázó sálakra gondolunk, mint a

  • piros,
  • a zöld
  • és a fehér,
  • de akadnak persze más színűek is.

Továbbá a klasszikus karácsonyi sálak nem csak a színük, hanem a mintázatuk és az anyaguk miatt is nevezhetőek hagyományosnak. Leggyakoribbak a

  • piros,
  • zöld
  • és a fehér kötött sálak,
  • esetleg rénszarvasokkal,
  • hóemberekkel
  • vagy hópihékkel cicomázva.

A modernebb karácsonyi sál

karácsonyi fekete-arany sál

„Modern” alatt azt értjük, hogy nem a legjellemzőbb téli szimbólumok találhatóak meg a sálunkon, hanem letisztultabb, felnőttesebb darabokra gondolunk. Ezek a sálak leginkább az anyaguk és a színük miatt mondhatóak karácsonyi sálnak, de persze ezeken is megjelenhetnek konkrét ünnepi szimbólumok, csak jóval visszafogottabb módon, mint a klasszikus karácsonyi sálak esetében.

Karácsonyi sál gyerekeknek

karácsonyi gyerek sál

A karácsonyi ruhadarabokról összességében azt hiszem, kijelenthetjük, hogy leginkább gyerekeknek való viselet. Ennek ellenére manapság már – ahogy az előző bekezdésben írtuk – nem csak a túldíszített, ezáltal gyerekes karácsonyi sálakra kell gondolnunk! A gyerekek rajonganak a karácsonyért, így az azzal kapcsolatos ruhadarabokért is biztosan.

Karácsonyi sál igazi „karácsony-rajongóknak”

karácsonyi rénszarvasos sál

Az örök gyerekekre is gondolnak a tervezők, nagyon mókás sálakkal találkozhatunk, ha szembejön velünk egy igazi „karácsony-rajongó”, akit nem zavar, hogy feltűnést kelt, és hogy esetleg néhányan jót mulatnak rajta. Sőt, vannak, akik ezt kifejezetten élvezik! Amint a képen láthatják, akadnak, akiknek nem elég, ha az otthonuk ünnepi pompában úszik, de még az sem, ha karácsonyi ruhadarabokat öltenek magukra, még a házi kedvencnek is díszelegnie kell.

Karácsonyi sál mint ajándék

karácsonyi cukiság

Ha nem szeretnénk a nyakunkban rénszarvast, vagy hópihéket, de mégis igyekszünk karácsonyi hangulatot kelteni, ha szívesen ajándékozna egy Ön számára kedves hozzátartozójának, látogasson el a Makausz divat honlapjára!

Karácsony témában további ötleteket kaphat, ha ide kattint és további blogbejegyzésünket olvassa!

A képek egy része illusztráció, másik része a készlet erejéig megtalálható  üzletünkben a Makausz divatban.